14 september 2018
19:30

Referat: Vendelsö IK - Västerhaninge IF

För att citera en känd tränare i Haninge "Motivation slår klass" och det fick vi prov på i kvällens drabbning. Västerhaninge kom ut på hälarna medan Vendelsö var otroligt taggade, det var ju som vanligt årets match för dom.
Vendelsö började klart bäst sköljde över Västerhaninge från kanterna och Nutte fick göra ett par riktigt fina räddningar. I den 18:e minuten kom följdaktligen 1-0 till Vendelsö en kant övergång som resulterade i ledningsmålet. Efter cirka trettio började Västerhaninge äta sig in i matchen och 1-0 var i underkant. I den 40:e minuten en djupledsboll på Max som springer ifrån en högt stående backlinje och rullar enkelt in kvitteringen 1-1 i paus. Första halvlek präglades av förlorade närkamper och passivt spel från Västerhaninge.
Direkt i andra halvlek Karmo får in bollen till Elvir som nickskarvar in bollen till ledning 1-2. Nu böljar spelet fram och tillbaka vilket inte passar oss särskilt bra. 2-2 kommer på ett inspel från kanten där Vendelsö visar bäst vilja och trycker in bollen. I den sjuttionde en av matchens absoluta delikatesser. En djupledsboll från Tommie till Max som tar emot bollen ifart extremt svårt konstnummer Max rundar målvakten och lägger in 2-3. 10 minuter kvar en andra boll kommer ut och en Vendelsöspelare får på en drömträff bollen far som en raket in i mål. Nu försöker Västerhaninge försvarar krysset men som det ofta går när man sjunker för djupt med laget. I 93:e minuten återigen en andra bollen som skjuts nere till vänster om Nutte som han inte når på och matchen är vänd till 4-3.
Till slut får man väl erkänna att det var rättvist sett till chanser i matchen. Det vi fick med oss i förra matchen fick vi mot oss i den här.
Nu väntar en träningsvecka sen tar vi emot Rågsved på hemmaplan.